”TOP 5 beneficii ale fotbalului”

”TOP 5 beneficii ale fotbalului”

Care sunt avantajele fotbalului pentru sănătatea ta?

Îți prezentăm aici 5 beneficii ale jocului de fotbal atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

1.       Îmbunătățește rezistența

Dincolo de a fi doar un sport cu mingea, fotbalul este o activitate care îți crește rezistența fizică și antrenează frecvența cardiacă, prin specificul acestui sport, care presupune reprize repetate de efort intens. Rezistența o îmbunătățești, în principal, datorită curselor rapide și a deplasării constante pe teren.

Un adult aleargă aproape 10 kilometri în timpul unui meci pe teren de 100 m, dacă ținem cont de durata standard a unui meci de fotbal (90 de minute).

Practicate în mod consecvent, meciurile și antrenamentele de fotbal îți permit să îți îmbunătățești semnificativ capacitățile cardiace și respiratorii.

 

2.       Crește ritmul în alergare

Tempo-ul unui meci de fotbal reprezintă orice altceva în afară de monotonie. În fotbal, contează ritmul jocului!

Alergatul din timpul unui meci de fotbal, nu este despre jogging! Dacă nu îți petreceți jocul pe banca de rezerve, lucru pe care nu ți-l dorim, vei trăi în timpul meciului numeroase modificări ale ritmului de joc.

Ca jucător, în funcție de poziție, vei avea parte de numeroase mișcări înainte și înapoi, mai ales dacă joci la mijlocul terenului, aripă sau fundaș lateral, pozițiile care sunt, în principiu, cele mai solicitante din punct de vedere fizic.

Datorită curselor și sprinturilor, viteza ta crește, care este una din caracteristicile acestui sport.

Ritmul jocului evoluează în permanență și dacă nu vrei să fii lăsat pe dinafară, cu siguranță va trebui să te adaptezi, iar efortul depus va fi unul considerabil.

 

3.       Coordonare

Fotbalul îți lucrează abilitățile fizice în întregul lor ansamblu.

În fotbal, nu folosești doar picioarele! La fel ca multe alte sporturi de echipă, fotbalul îți solicită întreg organismul.

Mai întâi de toate, alergatul și controlul mingii cu picioarele în același timp îmbunătățește foarte mult coordonarea ta!

 

4.       Tonifiere

Datorită fotbalului, lucrezi la o serie întreagă de mișcări și gesturi tehnice care încurajează progresul fizicului tău.

Cursele, salturile și pasele îți permit să îți tonifici musculatura, să îți întărești coapsele, mușchii fesieri și abdominali.

În plus, numeroasele gesturi tehnice favorizează și flexibilitatea.

 

5.       Beneficii colective

Fotbalul te ține în formă, atât fizic cât și mental. Fotbalul este o poveste despre echipă.

Fie că este 4-4-2, 4-3-3 sau 3-5-2, fotbalul apelează la spiritul de echipă și la solidaritatea ta. Respectul pentru obiectivul comun și pentru coechipieri, precum și comunicarea pe teren te întăresc și îți dezvoltă spiritul de echipă. Este un sport care te învață că potențialul și calitatea unui colectiv cântăresc mai mult decât etalarea talentului și a performanțelor individuale.

Într-o echipă bine închegată, cu un spirit colectiv bine pus la punct, poți câștiga împotriva unei echipe mult mai puternice decât a ta.

 

All comments

Leave a Reply

Product added to compare.