Echipamente fotbal
”Secretul ghetelor de fotbal”

”Secretul ghetelor de fotbal”

Alegerea corespunzătoare a ghetelor de fotbal este secretul pentru un control cât mai bun al mingii atât în timpul antrenamentelor cât și al meciurilor.

Compania LEXSPORT vine în sprijinul jucătorilor de fotbal, amatori sau profesioniști, oferindu-le încălțăminte sport și echipament sportiv de calitate prin intermediul magazinului său fizic sau online.

Iată care sunt avantajele unor ghete de fotbal de calitate:

Tracțiune

În funcție de terenul pe care sunt folosite sunt diferite tipuri de ghete de fotbal.

Scopul principal al ghetelor de fotbal este să îți asigure tracțiune în timpul alergării pe terenul de joc. Acest lucru se realizează cu ajutorul crampoanelor. Acestea permit picioarelor tale să prindă solul fără să te încetinească, fiindcă fotbalul necesită picioare ușoare și întoarceri rapide.

Numărul de crampoane și implementarea acestora, chiar dacă sunt din aceleiași categorie, variază de la model la model și determină în mod direct proprietățile ghetelor în timpul accelerărilor, opririlor și întoarcerilor. Cu cât este suprafața de joc mai dură, cu atât mai mult jucătorul va aprecia un număr mai mare de crampoane. Greutate se răspândește mai bine pe talpă și piciorul va fi mai stabil.

Crampoanele se disting și prin formă.

În afară de crampoane clasice conice poți găsi și crampoane ascuțite care oferă stabilitate în timpul întoarcerilor rapide.

Dacă dorești confort maxim, indiferent de condiții, este recomandat să ai mai multe ghete cu diferite tipuri de tălpi și să o alegi pe cea corectă în funcție de starea terenului de joc.

Stil

Companiile care produc ghete de fotbal încearcă sa ofere jucătorilor de fotbal produse inovative, culorile, materialele și design-ul acestora făcând din gheata de fotbal o adevărată piesă de fashion.

Controlul mingii

Fotbaliștii trebuie să fie capabili să simtă mingea cât mai natural, astfel încât să o poată controla fără să se uite la ea. Ghetele de fotbal sunt realizate din piele ușoară sau piele sintetică care este cusută cu mici cusături pentru a proteja piciorul de contactul cu alte crampoane în timp ce permit jucătorilor să simtă mingea cu toate părțile piciorului.

Confort

Este imperativ necesar ca ghetele de fotbal să se potrivească perfect și să fie confortabile în timpul antrenamentelor și jocurilor. Ghetele care sunt prea mari nu îți permit un control bun al balonului, iar cele care sunt mici pot duce la bătături dureroase, fapte care afectează în mod direct performanța. Partea superioară ar trebui să fie destul de strâmtă încât să ofere sprijin piciorului tău și să nu se miște prin gheată, dar nu ar trebui să fie atât de strâmtă încât să îți strângă degetele.

Vezi AICI categoria noastră de GHETE FOTBAL (link de inclus) 

 

Întreținerea ghetelor de fotbal

Ca orice echipament sportiv, la fel și ghetele trebuie să fie întreținute în mod regulat dacă vrei să te țină cât mai mult și să își îndeplinească cel mai bine scopul. Principalul aspect de care trebuie să ții cont este în primul rând să desfaci bine șireturile înainte de descălțare. Deteriorarea suprafeței va afecta cel mai mult funcționalitatea.

După fiecare purtare este necesară curățarea foarte bine a tălpii. Dacă se lipește noroi și iarbă între crampoane, eficiența lor va scădea. Cel mai rău pentru ghetele de fotbal este să le lași un timp îndelungat ude într-o pungă de plastic. Nu uita să usuci ghetele și în interior dacă sunt ude. Uscare să nu se facă la soare, calorifer sau alte surse de aer cald pentru că materialul poate crăpa. Dacă ghetele sunt de piele după ce s-au uscat tratează-le cu cremă. Dacă ghetele au crampoane cu filet, unge-le din când în când și deșurubează-le dacă nu le folosești mai mult timp.

Citeşte şi Cum să-ți alegi corect mănușile de portar și să le îngrijești corespunzător

All comments

Leave a Reply

Product added to compare.